Коли не варто робити кастомер ресьорч?

Можете реалізувати свою ідею за тиждень — забийте на ресьорч.

Це я вам кажу як людина, яка продає курси про ресьорч.)

Ресьорч без цілі — це ідіотизм і марна трата часу.

А ціль ресьорчу (хоча може мати різну глибину) завжди одна — зрозуміти, що потрібно людям НАСТІЛЬКИ сильно, що вони готові будуть платити вам за це гроші або зрадити своїм звичкам.

Але найкращий спосіб перевірити, чи ви маєте таке "щось" — це спробувати його продати.

Зробити посадкову сторінку, написати пост в соц.мережах, опублікувати оголошення на ОЛХ, обдзовнити знайомих чи прийти до власнику магазину і спробувати це своє "щось" продати.

Можете зробити це за тиждень, два, хоча б місяць — забийте на ресьорч і робіть бізнес.

Можете зробити це без інвестицій, які вдарять по вашому карману і заженуть вас в стан фінансової нестабільності або, не дай боже, залежності — забийте на ресьорч і робіть бізнес.

Можете зробити це не витрачаючи час команди з 5-10-20ти людей щоб через півроку-рік дізнатись, що ця фігня нікому не потрібна — забийте на ресьорч і робіть бізнес.

Маєте достатньо данних з продуктової аналітики, і вмієте їх адекватно інтерпретувати — забийте на ресьорч, ну і ви поняли...)

Робіть бізнес.
Перевіряйте гіпотези на живому.

А якщо оце все 👆 в вашому випадку неможливо, то може виділіть пару тижнів на ресьорч ринку, кастомерів, конкурентів.

Розберіться, чи є у вас те, що може бути потрібним людям, яким саме людям, і чи дійсно ви його можете дати — просто зараз, з тими ресурсами, що у вас є, самі чи з командою.

І якщо ні — то зекономте собі місяць-три-рік життя, купу грошей і колег, яких не буде дьоргати від однієї згадки про вас.

Де навчитись робити якійсний ресьорч — ви, думаю, вже знаєте :)
(підказка — ось туточки 👇)

Previous
Previous

Скільки мають тривати глибинні інтерв’ю?